24 Şubat 2011 Perşembe

ÖSS-Üniversite Eğitim Sistemi...

Koca dört -ya da bir- sene çalıştık. Sonunda öss ye girdik. Ya da tam tersi oldu. Sormak istiyorum. Bu çalışma süreci bizlere ne kazandırdı? ya da neler kaybettirdi? Kaybettiklerimizin daha ağır basacağı aşikar. Bunun sorumlusunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Defalarca konuşmaya gerek yok bence ne kadar kötü eğitim sistemi falan filan diye.

Her neyse, sonuçlar yaklaşık 2 hafta önce açıklandı. Koca sene puanım gelsin de tercihlere yoğunlaşalım derken zaman su gibi akıp geçti, puanımız elimizde. Peki ya bundan sonra ne olucak? 3 liraya aldığımız kılavuzu hatim edip tutan yerleri listesini çıakrtıp isteiğimize göre sıralayacağız. ÖSS’ye giren diğer arkadaşlar nasıl düşünüyor bilemem ama inanın bu tercih süreci ÖSS’ye hazırlanmaktan kat kat daha zor, sıkıcı ve stresli.

Bu stresin sebebi de Türk öğrencilerinin daha bilinçlerinin oturmadığı, sağlıklı karar veremedikleri yaşlarda alan seçmeye zorlanmaları. Liseye yeni başlayan çocuk nereden bilsin kendisinin hangi yöne daha ağır basacağını? İstisnaları da yok değil. Fakat geneli bu şekilde. Neden istediğimiz mesleği yapamıyoruz? İstediğimiz alanda, istediğimiz yerde olamıyoruz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder