25 Şubat 2011 Cuma

Tıp göstergeleri ve ayırıcı tanı

Barthes, Göstergebilimsel Serüven adlı kitabında şunları yazar: “Tıpta göstergeyi, eğer bir özelliğin eksikliği ya da yokluğuyla belirlemek istiyorsak, bu durumda, söz konusu göstergenin bir anlam belirtmek için, kendi yerine gereksinimi vardır, yani bedensel bir uzama gereksinimi vardır. Bedendeki yeri belirli olmayan yani sözgelimi hastalık ateşi gibi, yeri bütün bedenin kendisi olan tıp göstergeleri sınıfı tasarlamak söz konusu olsa bile, gösterge bedenin belli bir yerine göre bir anlam belirtir. Görülüyor ki, göstergenin kendi anlamıyla işlevini yerine getirebilmesi için, tıp göstergebiliminin bir çeşit bedensel dayanağa, belirlenmiş bir yere gereksinimi vardır. Dilin düzeneğinden ayrıldığı nokta da işte budur, çünkü dilde böyle bir şey söz konusu değildir. Dilde, sesbilimin inceleme konusu olan ses, kendisinden bağımsız olan bir özdek üstünde yer almaz.”

Barthes, bu paragrafta dil göstergeleriyle tıp göstergeleri arasındaki farka dikkat çekiyor. Yine o, şimdi hangisi olduğunu hatırlayamadığım bir kitabında dil göstergesinin ayırıcı özelliklerine dikkat çekiyordu. Mesela, “tüzük”le “yüzük” arasındaki bir tek ses farkı göstergeyi birbirinden tamamen kopararak bütünüyle ayrıştırır. Nitekim yazıya aktarılan bazı göstergelerde, mesela “c” ve “ç”de bu ayırıcı unsur bir noktaya kadar iner.

Ateş, halsizlik, bulantı, şişkinlik, semptomun bedendeki yeri gibi birçok gösterge, aslında birçok hastalığın ortak gösterenleridir. Yani bunlar, sayılamayacak kadar çok hastalığın belirtileri olabilir. Hekim, bir hastalığı diğer hastalıklar arasından ayırabilmesi için bir ayırıcı tanıya ihtiyaç duyar. Bu, uzman olmayan birinin fark edemeyeceği ölçüde küçük bir belirti olabilir. Hatta bu ayırıcı belirtiler ancak birtakım cihazlar marifetiyle görülebilir.

Nerden çıktı bu konu derseniz, birkaç gündür zorunlu olarak bu göstergelerle uğraşıyorum. Varacağım nokta ise şu: Bir kategori, birçok ortak özelliği bünyesinde barındırır, o kategorinin ürünleri de bu özelliklere ve ortak teamüllere kayıtsız kalamaz. Oysa farklılaşmayı sağlayan şey, belki de küçücük bir emareden ibarettir. Ama o küçük emare bütün yapıyı bambaşka bir şeye dönüştürür.

Aslında küçük bir fark, büyük bir farklılığın temeli olabilir.

MNFST Bilgisayar&Bilişim Hizmetler

Neler Yapıyoruz?

Eğitimli teknik ekibizle size sadece uzmanı olduğumuz alanlarda kaliteli ve garantili hizmeti vermektedir. Bu doğrultuda yaptığımız hizmetten memnun kalmayan müşterilerimizden herhangi bir ücret talep etmiyoruz.Hizmet verdiğimiz alanlar hakkında detaylı bilgiyi alt kısımda bulabilirsiniz.,


Çeşitli nedenlerle işleyişi yavaşlayan ya da tamamen duran bilgisayarınızın, öncelikle içinde kalan bilgiler kurtarılır, ardından disk birleştirme işlemine tabi tutulur. Çeşitli teknik kontroller yapıldıktan sonra, bilgisayarınızın donanım özelliklerine göre yüklenebilecek en üst windows veya linux sürümü yüklenir. Bütün güncelleştirmeleri ve standart programlar, ayrıca özel olarak istediğiniz programlar yüklendikten sonra çalışır vaziyette teslimi yapılır..


Sizin ya da şirketiniz için dünyaya açılmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Size özel bir internet site adresi (örn: www.adiniz.com), size özel mail adres(ler)i (örn: adiniz@sirketadi.com), dinamik sayfalar, internet sitenizden gönderilen iletişim mesajlarının ister mail adresinize isterseniz cep telefonunuza gelmesi, eğer şirket için ise sınırsız ürün ekleyebilme özelliği , bütün site çeşitleri için site içeriğinizi yönetebileceğiniz çok fonksiyonlu bir yönetim paneli ve tabiki de GOOGLE'a kayıt sayesinde arama sonuçlarında ilk sayfada çıkma şansı .


Özellikle iş yerleri ve internet cafe sahiplerine yönelik olan bu hizmetimizde; bir server makinası üzerinden ağ sistemi oluşturularak bina içerisinde ya da bina dışarısında bulunan bütün makinaların birbiriyle haberleşmesi sağlanır. Domain ortamına alınan bu makinalara çeşitli kullanıcı sınırlandırılmalar getirilebilir, yazıcı paylaşımları ve dosya paylaşımları güvenli bir şekilde gerçekteştirilebilir. Network kurulumunda şirketimiz kablolama ve program kurulumlarını gerçekleştirmekte olup program lisanları müşteri tarafından karşılanmaktadır..


İster kendi işinizi yapın isterseniz de bir şirket de çalışıyor olun. Günümüzde zaman o kadar hızlı ilerliyor ve o kadar bilgi birikimi meydana geliyor ki, insanoğlunun bu bilgilerin hepsini aklında tutması veya klasörlerde tutması mümkün olmamaya başladı. Bu yüzden biz şirket olara sizin için özelleştirilmiş otomasyon ve depolama yazılım hizmeti sunuyoruz. Sizden aldığımız talimatlar doğrultusunda sizin için en uygun programı kodlayarak kullanımınıza sunuyoruz. Size kalan programın kullanım rahatlığını yaşayarak iş akışınızı daha da kolay hale getirmek.


Özellikle işyerleri ve intercafe sahipleri bilgisayarların tek tek bakım masraflarını ödemeleri yerine aramızda yapılan bir sözleşme ile yıllık bakım masraflarını çok daha aşağı çekebilirler. Sözleşme yapılan yere gezici teknik ekibiz her ay belirlenen tarihte uğrayarak aylık rutin bakımları sözleşme şartlarına göre ücretsiz olarak ya da donanımsal bir sorun ise anlaşılan fiyat üzerine yaparlar. Ayırca rutin kontroller dışında meydana gelen sorunlarda gerek uzaktan bağlantı gerekse teknik ekip ile yerinde müdahale edilir.


Bilgisayarınızda meydana gelen sorunlardan dolayı size hemen bilgisayarınızı yenilenemenizi mi söylüyorlar. Bunları unutun. Teknik donanım ve eğitime sahip personelimiz bilgisayarınız, yazıcınız, hariciharddisk'inizde meydana gelen sorunu çözerek size minumum maaliyet çıkartarak sizi yeni bir ürün alma külfetinden kurtarırlar. Bunun için tek şartımız ürününüzün bize teslim edildiği tarihte garanti süresinin bitmiş olması. Garanti kapsamında olan ürünler personelimiz tarafından yetkili teknik servislerine yönlendirilmektedirler.



Resmi ADSL Çözüm Ortağı olduğumuz TTNet ADSL için internet bağlantı başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sadece 05445296901 Nolu Telefonu aramak. Başvurnuz alındıktan sonra Teknik Ekibimiz en kısa sürede sizi arayacaktır.



Ve Dilediğin marka-model bilgisayar, laptop, bilgisayar çevre birimleri, bilgisayar aksesuarları, LCD TV, Cep telefonu ihtiyaçlarınızı bizden alabilirsiniz hemde peşin fiyatına 12 ay taksitle ve garantili...




Şahin KULAK
Saydam cad. Saydam İşhanı
05445296901
sahinkulak@hotmail.com

24 Şubat 2011 Perşembe

ÖSS-Üniversite Eğitim Sistemi...

Koca dört -ya da bir- sene çalıştık. Sonunda öss ye girdik. Ya da tam tersi oldu. Sormak istiyorum. Bu çalışma süreci bizlere ne kazandırdı? ya da neler kaybettirdi? Kaybettiklerimizin daha ağır basacağı aşikar. Bunun sorumlusunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Defalarca konuşmaya gerek yok bence ne kadar kötü eğitim sistemi falan filan diye.

Her neyse, sonuçlar yaklaşık 2 hafta önce açıklandı. Koca sene puanım gelsin de tercihlere yoğunlaşalım derken zaman su gibi akıp geçti, puanımız elimizde. Peki ya bundan sonra ne olucak? 3 liraya aldığımız kılavuzu hatim edip tutan yerleri listesini çıakrtıp isteiğimize göre sıralayacağız. ÖSS’ye giren diğer arkadaşlar nasıl düşünüyor bilemem ama inanın bu tercih süreci ÖSS’ye hazırlanmaktan kat kat daha zor, sıkıcı ve stresli.

Bu stresin sebebi de Türk öğrencilerinin daha bilinçlerinin oturmadığı, sağlıklı karar veremedikleri yaşlarda alan seçmeye zorlanmaları. Liseye yeni başlayan çocuk nereden bilsin kendisinin hangi yöne daha ağır basacağını? İstisnaları da yok değil. Fakat geneli bu şekilde. Neden istediğimiz mesleği yapamıyoruz? İstediğimiz alanda, istediğimiz yerde olamıyoruz?

bütün kalbin ruhun ve bedeninle sev!

Yaşa; her şeyden önce yaşa ve sırf tesadüfen bu dünyaya gelmiş olduğun için laf olsun diye günlerini geçirme. Eğer gerçek aşkı tanıyacak kadar şanslıysan; bütün kalbin ruhun ve bedeninle sev!

Shakespeare-İyi Ol Fakat Çok İyi Olma

‘ben’ler

Masada ortaya söylenen tüm patatesi kendininmis gibi ketçaba boganlar kadar bencildik.

Biz diyemedik..

Benler etrafinda askıda kaldı dünya.

Sizin Kafanızdaki 'ben'ler hangileri hadi yazın bakalım...

4 Şehrin Posteri


Şu site üzerinde arkadaş bu posterleri satıyor. Sadece 100 kopya var. O yüzden almak istiyorsanız elinizi çabuk tutun. Istanbul, New York, Mexico City ve Londra posterleri var. Lezizler.




Yönetici, Çalışanı ve Bakış Açıları (Karikatür)

17 Şubat 2011 Perşembe

Hep acele etmem bundan, anladım...

Öyle bir hayat yaşıyorum ki,
Cenneti de gördüm cehennemi de
Öyle bir aşk yaşadım ki
Tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de.
Bazılar seyrederken hayatı en önden,
Kendime bir sahne buldum oynadım.
Öyle bir rol vermişler ki,
Okudum okudum anlamadım.
Kendi kendime konuştum bazen evimde,
Hem kızdım hem güldüm halime,
Sonra dedimki 'söz ver kendine'
Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin,
Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.
Öyle bir hayat yaşadım ki,
Son yolculukları erken tanıdım
Öyle çok değerliymişki zaman,
Hep acele etmem bundan, anladım...

11 Şubat 2011 Cuma

LADY GAGA - Born This Way (Official Studio Version)

Duygular...

İnsanları birleştiren duygular, ayıran da fikirlerdir...
Duygular bizi bir araya getiren basit birer bağdır...
Fikirler ise, çeşitlilik prensibinin temsilcileridirler ve bu yüzden insanları çeşitli gruplara ayırırlar...
Gençliğin dostluğunu meydana getiren duygulardır...
Yaşlılığın hiziplerini çıkaran ise fikirlerdir...
Eğer, bunun zamanında farkına varabilir ve başkalarına daha toleranslı bir gözle bakacak şekilde düşüncelerimizi eğitebilirsek, daha barışçı bir karaktere sahip olur ve fikirlerin dağıttığı insanları, duygu bağları ile bağlamayı başarırız

2009 Streetfighter Comparison: 2010 Ducati Streetfighter vs. 2008 Benell...

2009 Star VMax Motorcycle Review/Test

Yazılım Tarihi


İlk hafızalanmış program, 1949′da Cambridge EDSAC bilgisayarda kullanılır. Önceleri programlardaki hatalar, sadece hata olarak adlandırılmasına rağmen, sonraları program hatalarına “bug”, hataları düzeltmeye de “debugging” denilmeye başlanır. 1953 yılına gelindiğinde, programlama araştırmalarının merkezi İngiltere’den A.B.D.’ye taşınır. Bilgisayarların sürekli olarak tekrar programlanmasına en önemli çözüm 1953 yılında IBM’de 29 yaşındaki proje lideri John Backus’tan gelir. John’un ürettiği program Formula Translator, kısaca FORTRAN’dır. Çok başarılı bir programlama dili olan FORTRAN hala kullanılır. 1966 yılında FORTRAN, American NationalStandars Institute tarafından resmi olarak standartlaştırılan ilk programlama dili olur. FORTRAN bilimsel uygulamalar için standart dil olurken, COBOL (COmmon Business Oriented Language) A.B.D. Hükümeti tarafından yaratılır.

Genel kamuoyunun yazılımdan kaynaklanan bir hatanın etkisini gördüğü en önemli olay, A.B.D. tarafından Venüs gezegenini keşif için dizayn edilen Mariner 1 isimli uzay aracının yörüngesinden çıkmasıdır. 22 Temmuz 1962 sabahı uzaya fırlatılan araç kalkıştan 4 dakika sonra yörüngesinden çıkar ve herhangi bir zarar vermesine izin verilmeksizin hemen imha edilir. Olayın araştırılması sonucunda, FORTRAN dilinde yazılan programda bir eşitlikte kullanılan yanlış bir karakterin bu sonuca yol açtığı ortaya çıkar.

1968 yılında Almanya’nın Garmisch kentinde düzenlenen bir konferansta ilk kez yazılım mühendisliği kavramı kullanılır ve bu konferans programlama kavramında yazılımı gerçek bir disiplin altına alan kültürel bir değişiklik başlatır.

Yapısal Programlama deyimi ilk kez 1971 yılında icat edilen Pascal dilinde kullanılır. Bu deyim aynı zamanda A.B.D. Savunma Bakanlığı tarafından güvenlik gerektiren kritik yazılımların yazıldığı Ada programlama dilinde de yer alır.

DÖVMENİN TARİHİ

Dövme, derinin altına delikler ve yarıklar açılarak çıkmayan bir boya maddesinin derialtına işlenmesi ile yapılır. Genellikle kullanılan madde yanma sonucu oluşan istir. Böylelikle deriden hiç çıkmayan lekeler elde edilir ve bunlara belli bir şekil verilerek dövme yapılır.


M.Ö. 20 yy. da Mısırlıların mumyalarında genellikle yaprak boyaları uygulanarak yapılmış dövmeler bulunmuştur.

Orta Asya’da Hun Devleti döneminde zamanın kahramanlık gösteren, kendini kanıtlayan kişilerinde koç başı, koç ve hayali simgelerin dövmelerine rastlanmaktadır. Bu geleneğin Kazak ve Kırgız toplumlarında da devam ettiği bilimektedir.

Antik Çağ Trakya’sında asaleti ve soyluluğu simgeleyen dövme, Atina ve civarında suçluları fişlemek için kullanılıyordu. Bu fişleme işlemine 1800 lü yıllar Britanyasında da rastlamaktayız.

Türk topraklarına Cezayirli ve Venedikli gemiciler vasıtası ile gelen dövme ilk olarak Türk gemicilerde görüldü. Daha sonra Yeniçeri ocağında gördümüz dövme, askerlerin birliklerini belirtmek için kullanılıyordu.

İlkel topluluklarda ve yerel toplumlarda dövme dinsel anlam taşıdığı zaman yapımı bir törenle gerçekleştirilir. Dövmelerin estetik kullanımının yanı sıra bazı toplumlarca dinsel, cinsel, büyüsel ve iyileştirice roller ile de kullanılmaktadır.

Apocalyptica - Path [HD 720p]

Nothing Else Matters - Apocalyptica

Anne (Yaşar Kurt)

Yaşar Kurt - Ruhum

Nereden Başlayalım Hadi Siz Söyleyin